Всичките 25 линейки на ЦСМП-Варна и филиалите към него са обработени

...
Всичките 25 линейки на ЦСМП-Варна и филиалите към него са обработени
Коментари Харесай

Защитиха от вируси всички линейки във Варна с най-модерната нано технология

Всичките 25 коли за спешна помощ на ЦСМП-Варна и филиалите към него са обработени с новият биоциден артикул Ликуид Гард, основан на нано технология, научи Varna24.bg .

" Разбрахме от сътрудниците в ЦСМП-Кърджали, че към този момент са приложили този артикул, който подсигурява сигурна отбрана както за медицинските екипи, по този начин и за пациентите и взехме решение да го използван.

Целият ни разполагаем автопарк се състои от 25 коли за спешна помощ и всички те бяха обработени. Екипите ни са 22, а три от колите постоянно са в запаса.

Това не изключва и настоящата стерилизация, която вършим, само че при нея се изисква известно време, а нано продукта подсигурява непрекъсната отбрана в границите на една година ", разяснява за медията ни доктор Мая Рашева, шеф на Центъра за незабавна помощ във Варна.

По нейна информация 90% от личния състав на центъра има и персонална отбрана против ковид, защото 80% от работещите в системата са вакнинирани, а 10% са преболедували. Част от медиците даже са се срещали по два пъти с подлата болест.

От началото на пандемията в структурата на Спешна помощ - Варна има двама, изгубили живота си вследствие боледуване от коронавирус, един водач на кола за спешна помощ и един автосервизен служащ. И двамата не са били имунизирани, посочи доктор Рашева. 

По този мотив тя напомни, че към Центъра във Варна има оголен имунизационен пунк, където всеки може да си сложи определената от него ваксина. 

Д-р Рашева е безапелационна, че има цялостно доверие на науката, по тази причина прикани хората да не се двоумят при слагането на ваксина, защото даже при съществуването на антитела, тя дава надалеч по-добра отбрана даже при разновидностите на вируса. 

Що се отнася до обработването на колите за спешна помощ с нано технологията, шефът на Спешна помощ изрази мнение, че мярката е навременна и потребна.  

Както към този момент стана известно, Ликуид Гард е неповторим, новаторски и без аналог до този миг в света, биоциден артикул. Разработен и създаван от немската компания " Нано Кер АГ Германия ",  същият завоюва премията за новаторски артикул № 1 на Германия за 2019г. в региона на " Хигиена и анти-микробна отбрана ".

Уникалността му се състои в това, че един път нанесен върху дадена повърхнина, дълготрайността му на влияние е най-малко 1 година, с 99,9% заличаване на бактерии, гъбички, плесени, надлежно също и на Covid 19, Инфлуенца Тип А, SARS и Covid.

Втората, съществена характерност на продукта, която го отличава от другите, е методът му на деяние. Нано покритието основава върху повърхностите пласт с милиони позитивно заредени остриета, които притеглят и пробиват негативно заредените клетъчни мембрани на микроорганизмите и ги унищожават чисто механично - елиминация без основаване на устойчивост.

Продуктът основава предпазен пласт върху всевъзможни повърхности, като работни плотове, порти, столове, бюра, стени, тоалетни пространства, хранилища както и работни пространства. Безпроблемно пази абсорбиращи повърхности, като текстил, кожа и филтри, създавайки същото трайно анти-бактериално покритие. Защитавайки всички тези повърхности, той прави потребността от потребление на други дезинфектиращи препарати непотребна.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР